„Bushido Banja Luka open 2019“

Dana 31.03.2019 godine u sportskoj dvorani Borik u Banja Luci održan je sedmi međunarodni karate turnir „Bushido Banja Luka open 2019“

Organizator ovog prestižnog turnira je karate klub Bushido iz Banja Luke, na čelu sa predsjednikom kluba Draškom Milovanović i ostalim saradnicima iz uprave kluba. Učešće na turniru je uzeo 81 klub i 1100 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine i deset drugih država.

Takmičenje se izvelo na na sedam borilišta po WKF standardima u svim uzrasnim kategorijama (pioniri, nade, kadeti, juniori, seniori i veterani) i u dvije discipline kate i borbe. Takmičari su nastupili u 2000 kategorija. Sudijska organizacija se sastojala iz 48 sudija (od republičkog, državnog i svjetskog ranga).

Generalni plasman klubova: prvo mjesto sa najviše osvojenih zlatnih medalja zauzeo je karate klub Castra iz Banja Luke, drugo mjesto karate klub Omladinac iz Podgorice(Crna gora) i treće mjesto karate klub Budućnost iz Podgorice (Crna Gora), domaćin ne učestvuje u bodovanju za generalni plasman.